Látogatók

2017. február 14., kedd

Valamit Valentin napra...

Mivel ma van az ominózus nap, valahogy eszembe jutott, hogy az egyik könyvemben felbukkan a Valentin nap... kicsit máshogy.

Részlet a Két lépésre a mennyországtól regényemből:



"Gyorsan letelt az egy hónap, amit Sayid kiszabott. Mesmira remekül érezte magát saját környezetében, nem vágyott visszamenni. Két nappal túl is lépte a határidőt. Mostanra már a férje is érthette, hogy nem megy vissza. Vajon mit gondol? Dühöng?
Elérkezett a Valentin nap. Csúnya szürke esős idő borult Londonra a szerelmesek napján. Megszámlálhatatlan giccses piros szív és vörös rózsa díszítette minden üzlet kirakatát. Mesmira azon az estén begubózott a lakásában, sehová sem akart menni. Tudta, hogy valahol több ezer mérfölddel keletre, Sayid irtó mérges rá. Nem volt elégedett a tudattól. Nyugtalanította a felismerés, hogy kínosan érzi magát a férfi miatt. Nem kéne erre gondolnia. Itt ez a vacak Valentin nap a maga szirupos kliséivel, ilyenkor nyálas romantikus filmeket kéne néznie, ha már szerelme nincs. Csakhogy van egy férje…
Felvillant előtte az utolsó beszélgetésük és az a maratoni fülledt éjszaka. Felzaklatta az emlék. Nem hitte volna magáról, hogy képes olyasmiket művelni Sayiddal, amiket végül megtett. Hogy jobban érezze magát, egy üveg vodkát hívott segítségül, némi chips-szel megspékelve és elkezdte nézni a Szenvedélyek viharában című eposzt. Ez a hármas kombináció betett neki. A film hosszú volt és szívszaggató, a vodka gyors ütemben fogyatkozott az üvegből, a chips-ből is a második zacskóval tömte magába. 
Eléggé eltompult ahhoz, hogy butaságokon töprengjen. Itt ücsörög egyedül becsípve, mint egy magányos szomorú öregasszony, akinek nincs senkije. Ha most Al Jannah-ban lenne, megkérné Sayidot, vigye el a Hayabusán egy körre az éjszakába. Vajon kivel tölti a férje ezt az estét? Melyik szeretőjével ünnepli a Valentin napot? Kinek ad kedves ajándékot vagy virágot? Azok közül a lányok közül szereti-e valamelyiket?
Tudta, hogy amit művel ostoba önmarcangolás és semmi értelme. A számítógéphez ment és megnyitotta a levelezőprogramot. Nyitott egy új üzenetet és bepötyögte a férje e-mailcímét, aztán az ujjai lefékeztek a billentyűzet felett. Mit írjon neki? Szíveket nem küld, sem buta Valentinos üdvözletet, elvégre otthagyta. Sayid azt gondolná, hogy gúnyolódik vele. 
Gyorsan lezárta az üres üzenetpanelt. Ennek nincs értelme.
Már nem is fáradt azzal, hogy pohárba töltse az italt, egyenesen az üvegből ivott. 
Boldog Valentint, te rohadt világ!"