Látogatók

2017. február 8., szerda

Első tesztolvasói vélemény

Sziasztok!

Meg is érkezett Negra véleménye a Két Hold-ról.

Olyan remek összefoglalót írt, hogy tökéletes fülszöveg lenne - és mindezt úgy sikerült neki összepattintani, hogy nem fed fel egy titkot sem.
Engedelmével megosztom veletek, így kaphattok egy pici infót.

Negra : 2017.02.08.
Ashley Carrigan: Igézők 2.-Két Hold

Az első rész végén Maxine kaput nyit egy másik párhuzamos univerzumba, Saranna-Skaa-ba, hogy Aramannal és Dorannal átkeljen az ősi hazába. Az átkelés azonban nem úgy sikerül, ahogy szeretné, így egy időre elszakadnak egymástól. Csavaros megoldással és némi segítséggel végül Maxine mégis kiköt a két hold földjén, ám a várt találkozás nem úgy alakul, ahogy számított rá. Saranna-Skaa társadalmi berendezkedése, különleges földrajzi adottsága, flórája és faunája teljesen más, mint amit földi léte során megszokott. Nem segíti Maxine könnyű beilleszkedését a benne élő kettős identitás sem, és a fogadtatása is sok meglepetéssel szolgál.
Régi segítői mellé újakat is szerez, de ezzel csak bonyolódik a helyzete és Aramannal történő várva várt találkozás is másképp alakul, mint remélte. A politika és a hatalom vezetői tárt karokkal várják Maxine-t, akinek a vérvonala reményt nyújthat a lázadókkal való leszámolásra. Ám nem minden fehér és fekete, és Maxine-nak rá kell jönnie, hogy ha boldogulni akar, saját kezébe kell vennie sorsának alakítását, ki kell állnia és harcolnia kell a boldogságért, és áldozatot is kell hoznia.

A történet egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt az olvasó gondolná. Sokszor emlegettem közben az írónő csavaros eszét, sokszor kegyetlenségbe hajló bánásmódját a szereplőivel. És megint az a fránya függővég… hatalmas meglepetéssel és fordulattal. Most várhatok megint, mire megnyugtatóan rendeződik főhőseink sorsa (Ugye, Ash?)


Igen. Nagyon fogok iparkodni, hogy az első két részhez méltó legyen majd a harmadik, befejező kötet.  
A Két Hold-ban egy teljesen új világot ismerhettek majd meg, ahol nagyon eltérnek a szokások, a társadalom felépítése. Ahogy az egyik szereplő mondja: ' Itt nem jó nőnek lenni, ott nem jó férfinak.'

Remélem, van közöttetek olyan, aki szerette az Igézőket és várja a folytatást!
Nem lesz könnyű menet, de annál izgalmasabb. :)

Külön köszönet Negrának!